komunikojnë duke përdorur gjuhë të ndryshme kur flasin.

Connect Asia Data learn, and optimize business database management.
Post Reply
tanjimajha12

komunikojnë duke përdorur gjuhë të ndryshme kur flasin.

Post by tanjimajha12 »

Si një tregues i kërkesave të konsumatorit modern nga përmbajtja në internet, kjo është shumë e dukshme. Njerëzit do t'i bënin këto pyetje vetëm nëse presin që përgjigja të jetë e personalizuar dhe unike për ta. Këto kërkime zakonisht kryhen me zë, dhe jo me tekst, sepse njerëzit

Edhe një herë, kjo tregon ndryshimin midis kërkimit zanor dhe kërkimit tradicional. Konsumatorët po i trajtojnë asistentët dixhitalë pikërisht si të tillë: një ndihmës personal për t'i bërë gjërat më shpejt dhe më lehtë se më parë. Ne presim që asistenti të na "njof".

Një pyetje tjetër Të dhënat e Telegramit që ngrihet shpesh është se sa e vërtetë është mundësia tregtare për kërkimin me zë. Siç e kemi parë, pajisjet Echo të Amazon janë të njohura, por ato nuk kanë çuar në një rritje të madhe të shitjeve për gjigantin e tregtisë elektronike.

Një studim i vitit 2017 nga iProspect zbuloi se ndërsa njerëzit kryesisht përdorin kërkimin zanor për të marrë informacion ose për të mundësuar veprime si ndezja e dritave, ata po e përdorin gjithashtu për të gjetur dyqane, kërkime dhe blerje. Megjithatë, është e qartë se këto janë raste të përdorimit të vogël në krahasim me veprimet më prozaike, siç është zbulimi i motit.

Pse njerëzit përdorin kërkimin zanor (Burimi: iProspect)
Për më tepër, dallimi midis kërkimit zanor në celular dhe me një pajisje shtëpiake inteligjente është mjaft i theksuar. Kjo është ndoshta e pritshme, duke qenë se ne mbajmë pajisje celulare me vete dhe ato kanë ekrane, ndërsa pajisjet shtëpiake priren jo, por sjell implikime të rëndësishme për markat. Ekranet e telefonave celularë ofrojnë një kanavacë mbi të cilën shfaqet zgjedhja dhe informacioni, ndërsa një pajisje shtëpiake duhet të japë një përgjigje autoritative.

Kjo është një arsye tjetër pse ekziston një optimizëm i kujdesshëm në industri që ChatGPT multimodal mund të ndihmojë në fillimin e një epoke të tregtisë së udhëhequr nga zëri. Ai do të përdorë imazhe dhe video, si dhe zë, për të ndihmuar konsumatorin në udhëtimin e tyre të blerjeve.

Drejtuesit e kërkimit zanor (Burimi: iProspect)
Nga ky informacion, ne mund të fillojmë të kuptojmë drejtuesit - si teknologjikë ashtu edhe njerëzorë - që kanë parë që kërkimi zanor të rritet kaq shpejt.

Praktikat më të mira të kërkimit zanor
Tregtarët mund të përdorin disa taktika për të përmirësuar strategjinë e tyre të kërkimit me zë:

SEO teknike
Marketingu i përmbajtjes
SEO lokale
Strategjia SEO
SEO teknike
Përqendrohuni në shpejtësinë dhe lehtësinë ndaj celularit. Një studim i 10,000 rezultateve të kërkimit zanor nga Backlinko tregon se koha për bajtin e parë për një rezultat kërkimi me zë është dukshëm më e shkurtër se sa për faqen mesatare të internetit. Me "përditësimin e shpejtësisë" të Google, ky duhet të jetë porti i parë i thirrjes për çdo strategji kërkimi celular ose zanor.
Shpejtësia e kërkimit: Koha për bajtin e parë për një rezultat kërkimi me zë kundrejt faqes mesatare të internetit. Kredia: https://backlinko.com/voice-search-seo-study
Përdorni të dhëna të strukturuara në të gjitha faqet e uljes: Një sfidë e madhe për asistentët dixhitalë është se ata duhet të krehin triliona faqe për të identifikuar elementët që do t'i përgjigjen pyetjes së një përdoruesi. Të dhënat e strukturuara, të marra nga standardi Schema.org, ndihmojnë një motor kërkimi për të naviguar kodin dhe për të kuptuar përmbajtjen e tij.
Eksperimentoni me formate të reja të të dhënave: Google ofron mbështetje për elementin e të dhënave të strukturuara Speakable .
Aplikimi i këtij formati është i kufizuar tani për tani, por nuk është e vështirë të imagjinohet një e ardhme ku asistentët dixhitalë lexojnë përmbajtjen drejtpërdrejt nga të gjitha faqet e uljes. Lëvizësit e hershëm do të kapin avantazhin në këtë fushë.
Post Reply