Nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur punën e vështirë në shitje. Aq më tepër në pitching ku mbështetet shumë nga puna që është bërë deri më tani.
Ju duhet të kuptoni dhe të merrni parasysh se shitja nuk është e lehtë (nëse nuk e keni bërë tashmë).
Kuptoni perspektivën tuaj
Sa më shumë ta kuptoni perspektivën tuaj, sa më shumë të dini rreth tyre, aq më të larta janë shanset tuaja për të mbyllur marrëveshjen. Ju do të mendoni se kjo është e qartë, por 82 përqind e Të dhënat e fundit të numrit të telefonit celular profesionistëve të shitjeve humbasin marrëveshjet sepse nuk janë në përputhje me nevojat e blerësit. Pavarësisht se sa i mrekullueshëm është produkti juaj, nëse nuk mund të tregoni përfitimet e tij në kontekstin e situatës së blerësit, vlera me siguri do të humbasë tek blerësi.
Përveç kësaj, a prisni që i njëjti fushë të mbyllë klientë të ndryshëm? E vetmja mënyrë se si mund t'ia përshtatni hapin tuaj një klienti të mundshëm është të hulumtoni rreth tyre dhe të bëni parashikime se çfarë lloj ofrimi dhe cilat kënde të hapit do të funksiononin për ta.
Duke filluar atje, mund të filloni të krijoni një hap të fortë.
Fillimisht, ju duhet të bëni pyetjet e duhura që do të nxjerrin nevojat specifike të klientit (për të cilat duhet të keni ide fillestare tashmë). Kjo e lehtëson procesin në hapin tjetër.
Klientët ndihen të vlerësuar kur ju shfaqni njohuri për kompaninë e tyre. Nëse nuk është informacion i klasifikuar, ata do të vlerësonin që keni marrë kohë për të njohur procesin e tyre dhe për të treguar se si produkti juaj do të funksionojë për ta. Theksoni cilat veçori do t'u sjellin përfitime solide dhe të matshme.
Zelli është çelësi: Planifikoni përpara, qëndroni në të dhe ndiqni
-